Rundkjøringene på Skarnes

blir utsmykket med polarkunst

At dagene er varierte for oss som jobber med arbeidsvarsling det er sikkert. En helt vanlig tirsdag fikk vi være med på utsmykningen av den andre rundkjøringen på Skarnes. Den ligger i krysset mot fylkesvei 24. I selve rundkjøringen blir det laget en bakketopp med fyllmasse, og oppå den kommer det ei steinrøys. Bistand til dette får de av en strålende opplagt og meget hyggelig ansatt fra Veflen AS.

Til slutt skal det monteres ryper av det polare slaget. Hele 22 ryper kommer til å pryde rundkjøringen når den står ferdig. Fuglene har et vingespenn på 1,2 meter. De er laget av glassfiber og epoxy, lakkert hvite og har 4 forskjellige vingeposisjoner. Kunstnere bak prosjektet er Aleksander Stav og Lars Skjelbreia.

Bakgrunnen for det polare motivet er kunstneren Kåre Tveter som kommer fra Sør-Odal. Han besøkte Svalbard første gang i 1982 og ble bergtatt av det spesielle lyset.  Bildene malte han først når han kom hjem, basert på inntrykkene fra oppholdet. Etter et slagtilfelle i 1998 kunne Tveter ikke lenger male. Det er altså hans motiver fra Svalbard som har vert inspirasjonen til at det nettopp ble polarrev og polarryper i rundkjøringene på Skarnes.

Kommer du nærme nok vil du kunne se den karakteristiske røde kammen over øyet som polarrypene på Svalbard har. Kunstverkene i begge rundkjøringer skal bli belyst når det er ferdigstilt. Da skal i alle fall jeg ta turen opp for å se på disse to unike rundkjøringene

/Trafikkjentene AS

Team: Sebastian Groll (SA), Marianne Hansen, Khader Alsous, Mia Lundgren og Pål Wold

Tirsdag 04.06.2019 klokken 09:00-14:00

 

 

Få hjelp til å søke

Jentene våre kan hjelpe deg med alt fra papirarbeid og selve arbeidet med å stenge en vei.